Årskavalkade 2010!

Her kommer vår årskavalkade!

Januar

  • Silma fyller 2 år!
  • De fleste valpene flytter ut i løpet av måneden, mens Sirius og Spés blir hos meg.
  • Tíbrá vinner sitt første BIR som voksen på My Dog i Sverige! Nesten 50 påmeldte aussier!
  • I løpet av måneden rasker hun med seg enda 5 BIR/Cert og også to gruppeseire samt to BIS-plasseringer!

Februar

  • Tíbrá fyller 1 år!
  • Tíbrá blir BIR og BIG i Letohallen. Hun blir også 2BTK på NKK Bø bak tante Jada som tok cert og ble BIR og 2BIG.
  • Jóga fyller 7 år!

Mars

  • Tíbrá blir røntget med A/A på hofter og A/C på albuer.
  • CRUFTS! Hvordan kunne jeg gleme det? Crufts var selvfølgelig den store begivenheten i mars! Vi reiste nedover med medeierne til Tíbrá, som hadde med seg Rebus. Turen var lang, men veldig trivelig. Det var ikke mulig å ta med hundene inn i lugaren, men det var satt opp egne tider til lufting, og kun da var bildekket åpent. Da fikk hundene gjort fra seg i sandkasser som var satt opp. Veldig glad for at frk.Tibert ikke er kresen på hvor hun gjør sitt fornødne. Vel i land var det masse papirsjekking og scanning av chip på hundene, før vi omsider kunne bevege oss ut i trafikken. Vi skulle bo på et motell i Coventry, så vi slapp å kjøre på så mye annet enn rett-fram-motorvei og landevei. Litt kluss ble det jo i alle kryss og rundkjøringer, men vi kom oss fram uten noen ulykker. Torsdag morgen var det grytidlig opp, og vi var så tidlig framme at de ikke enda hadde begynt å selge kataloger. Tidlig på morgenen ble det bestemt at jeg også skulle handle Cuba (Avalons pappa), da det så ut som vi hadde god kontakt. Han var den første jeg skulle inn med, i Open Dog, der alle over en viss alder samt alle  champions er med. Cuba viste seg fint han, og vi ble plukket inn blant de som skulle plasseres, og der var også Diablo. Vinneren ble utpekt, det var hverken Cuba eller Diablo, men vi ble ganske overrasket da dommeren plukket Cuba som nr.2! Vi gik ut igjen og begynte å gjøre klar tispene, men så ble det ropt på oss! Cuba skulle inn igjen, for vinneren av Open hadde vunnet Dog CC. Da skal den som ble nr. 2 i klassen inn igjen og konkurrere mot resten! Som sagt, så gjort, og jaggu vant han ikke Dog res.CC! Dvs. andre beste hannhund! Kjempestas selvfølgelig. SÅ var det tispene sin tur. Summer var inne før Tíbrá, for de var påmeldt i forskjellige klasser. Og Summer vant Special Junior! Da var det Tíbrás tur, og hun skulle inn i Yearling, bare knappe 13 mnd. gammel. Yearling er åpen for hunder mellom 12 og 24 mnd., så hun var i yngste laget. Hun viste  seg ganske bra, og gleden var STOR da hun ble satt som nr. 1! Klasseseier betyr at man automatisk blir kvalifisert også til neste år, så vi skal selvfølgelig tilbake! Til slutt noen bilder:

April

  • Saeta fyller 5 år! 

Tíbrá tar sitt første NKK-cert og blir BIR og 4BIG i Bergen!

    Mai

    • Avalon blir født!
    • Villa får sitt første kull, dessverre var de alle veldig små og døde til slutt.
    • Tíbrá får sitt første cacib i Kristiansand med Patrick Oware som handler! Hun blir også BIR og 4BIG!

    Juni

    • Vi har besøk fra Danmark. Jeg stiller Tibras søster Summer på NKK Drammen der hun blir BIR med Cacib og senere 3BIG. Villa ble påmeldti siste sekund etter hun mistet valpene sine, og det lønte seg! ENDELIG fikk hun sitt etterlengtede storcert, og ble attpåtil beste tispe med Cacib og BIM!
    • Silma vinner sitt første cert på Røros for Helge Lie. Hun blir også BIR og 4BIG! På samme utstilling blir Tíbrá BIR og 3BIG, Sirius BIR-valp og 2BIG, og jeg stiller Ingers samojedtispe Tara til BIG og Best In Show!
    • Juni er en måned for suksess. Helgen etter Røros er vi i Oppdal. Sirius BIM-valp og BIR og 2BIG. Silma får CK begge dager og blir 2 og 3BTK. Tíbrá får 2xBIR, 2xBIG og 4 og 3 Best In Show!
    • Vi er i Danmark på WDS. Tíbrá blir nr. 2 i juniorklassen med excellent bak sin søster. Saeta stilles for første gang etter valpekullet og blir nr. 2 i championklassen med excellent. Og selv om han ikke er min så MÅ jeg skryte av verdens vakreste Rebus som ble BIR og GRUPPEVINNER! Ikke ofte jeg griner offentlig, men da ble jeg virkelig rørt til tårer!

    Juli

    • Vi koser oss en uke på Sølen med masse spor og litt lydighet, samt masse, masse kos og prat med gode venner!
    • NKK Trondheim. Saeta blir 2BTK med res.cacib. Tíbrá er totalt nedrøytet, men blir BIR med cacib.

    August

    • Jeg stiller Tíbrá og hennes bror Travis på NKK Bjerke. Travis vinner cert, cacib og BIR første dagen og Tíbrá blir 2BTK med cert og res. cacib. Dag 2 blir Travis BIM og Tíbrá BIR, begge med ny tittel: NV-10! Tíbrá plasserer seg som nr. 4 i en enorm gruppe 1 (39 BIR-hunder)!
    • Sirius debuterer som junior i Trondheim med fine plasseringer og Ck første dagen. Saeta blir 2BTK på sheltiespesialen på Gullvåg. Tíbrá blir BIR begge dager og 2BIG og 4BIG.

    September

    • Villa fyllter 4 år!
    • Saeta fikk opprykk til LP kl.III med gulmerke og ble også nr. 3 i klassen!
    • NKK Stavanger, Sirius sin første NKK-utstilling. Han vinner klassen med CK og ender til slutt som 3BHK med CERT! Storcert på første forsøk, det har INGEN av mine andre hunder klart! Saeta var ikke dårligere, hun ble rett og slett beste tispe med cacib og INTERNASJONAL CHAMPION! Fantastisk dag!
    • Avalon debuterer på valpeshow med resultatet BIR, BIG og 2BIS!

    Oktober

    • Back to Sølen! Kjempekoselig langhelg med Stine og Siri. 
    • NKK Hamar. Saeta blir BIM med cacib. Tíbrá blir BIR. Saeta går også LP kl.II for siste gang. Mye lyd i hallen ,og jeg innså at hun ikke hadde startet i hall på et år, så det var kanskje ikke så rart. Mange DK, men hun gikk så bra! Superfornøyd med innsatsen. Med unntak av dobbeltkommandoene gikk vi vår beste konkurranse noengang.
    • NKK Tromsø. Tíbrá BIM dag 1 og BIR og 4BIG dag 2.

    November

    • DKK Herning. Vi reiser med Jeanette og kelpiene. Blaze tar storeslem med BIR begge dager og fikk seg noen nye titler, og flesket til med 3BIG på lørdagen! Grattis! Jeg stilte Sirius, Villa og Tíbrá lørdag. Sirius fikk blå (!), Villa ble 3BTK med res. cacib og plassen bak certet (vant til det, liksom). Tíbrá vant mellemklassen med excellent og ble 2BTK med cert og res. cacib som blir omgjort til cacib da tante Jada er Int Uch. Da fikk vi det vi trengte! Søndagen stilte jeg Sirius, som vant juniorklassen med excellent og ble 4BHK. Saeta ble beste tispe med cacib, DKV-10 og BIM! Tíbrá ble igjen 2BTK med res.cacib bak Summer som ble BIR.
    • NKK Lillestrøm. Tíbrá har “for korte bein” og får blå. Søster Summer blir BIR, Jada 2BTK, Dancin 3BTK og Vilja 4BTK. Det gikk derimot strålende i sheltieringen. Sirius vant juniorklassen foran broren Mac, begge med CK. Sirius ble dermed Nordisk Juniorvinner 2010! Saeta fikk den beste plasseringen jeg kunne håpe på, 2BTK bak Ida (Ch Lundecock’s Hoity Toity) og dro dermed fra i ledelsen om årets tispe! Jeg stilte oppdretterklasse for første gang, og fikk HP og super kritikk. Veldig fornøyd med dette!

    Desember

    • Avalon er på valpeshow i Andebu og blir BIR og BIG.
    • Tíbrá gjør en årelang drøm til virkelighet! For første gang vinner vi BEST IN SHOW! BIR nr. 19 for dommer Dagmar Klein: BIG1 for 7. gang for samme dommer:Og BEST IN SHOW for dommer Denis Kuzelj:

    Til slutt et bilde med hver av hundene og deres høydepunkter i løpet av 2010:

    Det er sikkert en del jeg har glemt, men dette er hvertfall noen av høydepunktene! Alt i alt har vi hatt et fantastisk år i 2010, og jeg vil takke alle som har hjulpet og bidratt til suksessen og alle vi har hatt det moro sammen med i løpet av året! Vi håper 2011 bringer like mange gleder! Godt nyttår!

    4 thoughts on “Årskavalkade 2010!

    1. Pia

      For noen helt vannvittig fantastiske resultater! Helt utrolig! … så skal det være sagt at du har noen av de vakreste hundene jeg har sett noensinne 🙂 Velfortjent, gratulerer så masse!

      Lykke til i 2011 😀

      Reply
    2. Lola Pagola

      Herlighet, blir helt andpusten av å lese dette jeg, wow, for ett år!! Kjenner deg jo ikke, men jeg blir rørt jeg altså *ler*
      Er så morsomt å følge med på hva dere oppnår, gleder meg til å følge dere i 2011 og! Lykke til!

      Reply
    3. Monica

      For et fantastisk år dere har hatt – Et år du virkelig bør være stolt over 🙂 Måtte 2011 bli et minst like godt år 😉 Lykke til!

      Reply

    Leave a comment